header-foto
erkend leerbedrijf

Stage lopen in het buitenland

In Casa Ellen, in de mooie stad Constanta, hebben we plek voor twee stagiaires. Volg je bijvoorbeeld de studie Sociaal Werk?
Dan hebben we zeker plek voor jou! Je kunt altijd starten met je stage, voor een periode van 3 maanden. We zijn een Erkend Leerbedrijf en bieden een appartement op locatie.

De stad Constanta is een mooie stad en 7 KM verderop vind je de badplaats Mamaia. Mamaia is een levendige badplaats met leuke uitgaansgelegenheden, gezellige terrassen en veel mogelijkheden om te sporten. De oude binnenstad straalt een mooie sfeer uit! Perfect voor een leuke en leerzame stageperiode!

 

Projectreis

De scholen organiseren elk jaar verschillende acties om geld in te zamelen voor de school in Siret en het inloophuis in Constanta. Zo helpt de jeugd in Nederland, de jeugd in Roemenië aan een kans op goed onderwijs. Voor de scholen die meedoen aan de actie, is het mogelijk om een projectreis te maken naar ons complex. Zo kunnen leerlingen zelf zien hoe hun ingezamelde geldt wordt besteed.

 

studiereis

Samen een week op kamp

Programma en mogelijke invulling projectreis

Er wordt een breed programma aangeboden zodat de leerlingen zoveel mogelijk in contact komen met de plaatselijke bevolking en leeftijdsgenootjes. Het programma is vijf dagen lang. De reis wordt door de leerlingen zelf bekostigd. Na iedere reis krijgen we terug dat de leerlingen zo onder de indruk zijn van hoe hun leeftijdsgenoten leven in een voormalig Oostblokland.

Benieuwd hoe zo’n reis eruit ziet? Hieronder is een indicatie van het programma weergegeven. De projectreis kan in overleg met de school aangepast worden aan de studierichting die leerlingen volgen.

Siretroemenie

Programma

Dag 1
Op de eerste dag komen de leerlingen aan in Roemenië. Na aankomst gaan ze langs verschillende bezienswaardigheden om zo de cultuur van het land te ervaren.

Dag 2
Op de tweede dag bezoeken de leerlingen hun leeftijdsgenoten. Hier ervaren en beleven ze hoe de leefomstandigheden in Roemenië zijn. We gaan samen op kamp.

Dag 3 en 4
De derde en vierde dag zijn we op kamp en bieden we een gevarieerd programma.

Dag 5
Vertrek terug naar Nederland.

Geld doneren?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school?

Steun ons en doneer!